NADVÁHA Diéta PODĽA KRVNÝCH SKUPÍN
 Diéta podľa krvných skupín nesľubuje len zníženie hmotnosti, ale aj zdravšie a odolnejšie telo. Základom   diéty a stravovania podľa krvných skupín je, že vplyv potravín na náš   organizmus je do ovplyvnený našou krvnou skupinou.  Jedálny   lístok obsahuje potraviny, ktoré majú človeku napomôcť k lepšiemu   fungovaniu organizmu. Diéta by mala okrem straty kilogramov napomôcť   zlepšiť zdravotný stav chudnúceho. Podstata   stravovania vychádza z pravidiel vytvorených pre každú krvnú skupinu,   ktoré nám určujú, aké potraviny máme jesť a naopak, ktoré sú pre náš   organizmus nežiaduce.
Diéta podľa krvných skupín nesľubuje len zníženie hmotnosti, ale aj zdravšie a odolnejšie telo. Základom   diéty a stravovania podľa krvných skupín je, že vplyv potravín na náš   organizmus je do ovplyvnený našou krvnou skupinou.  Jedálny   lístok obsahuje potraviny, ktoré majú človeku napomôcť k lepšiemu   fungovaniu organizmu. Diéta by mala okrem straty kilogramov napomôcť   zlepšiť zdravotný stav chudnúceho. Podstata   stravovania vychádza z pravidiel vytvorených pre každú krvnú skupinu,   ktoré nám určujú, aké potraviny máme jesť a naopak, ktoré sú pre náš   organizmus nežiaduce.
A teraz trocha teórie o krvných skupinách.   Tvorba krvných skupín prebiehala desaťtisíce rokov v rôznych obdobiach   vývoja a spôsobu života ľudstva. Spôsob života zanechal stopy v   genetickom kóde človeka. Prvé obdobie začalo asi 50 000 rokov pr.n.l.,   kedy sa človek dostal na vrchol potravinového reťazca - vznikla krvná   skupina 0. V dobe jej vzniku bol základom obživy lov, preto ľudia   s touto krvnou skupinou majú zväčša dobré trávenie.
Druhé obdobie začalo okolo roku 20 000 rokov pr.n.l. kde človek - lovec a zberač prechádza do štádia  poľnohospodár - objavuje sa krvná skupina A. Prechod zo živočíšnej stravy na rastlinnú malú veľký vplyv na tráviacu sústavu.
Tretie obdobie sa začalo okolo 10 000 rokov pr.n.l. kedy skupina 0 a   skupina A splývajú počas migrácie z africkej domoviny do Európy, Ázie a   do Ameriky a u časti ľudstva vzniká krvná skupina B. Krvná skupiny B je   typická odolným imunitným systémom, základnou súčasťou stravy boli   mliečne produkty ako ovčí syr, kefír.
Štvrté obdobie, niekedy na začiatku nášho letopočtu, pri miešaní   jednotlivých krvných skupín vzniká krvná skupina AB. Je najvzácnejšou   krvnou skupinou, pretože ju má len asi 5 % v celkového počtu   obyvateľstva. Táto krvná skupina predstavuje kombináciu znakov skupín   A a B.
Krvná skupina 0
Ľudia s nulkou sú ako stvorení pre živočíšne  výrobky   a fyzickú aktivitu. Cieľom je podporiť správne fungovanie metabolizmu a   štítnej žľazy. Pozor si však treba dávať na tuky, mliečne výrobky a   najmä nezdravé údeniny.
Konzumujte: steaky z červeného mäsa, divina, teľacina, ryby a morské živočíchy, tofu, fazuľu, kozí syr, figy, slivky, ananás, citróny, maliny, datle, artičoky, brokolicu, cibuľu, špenát, kapustu a listovú zeleninu.
Vzdajte sa: sladkých limonád, prisladených ovocných džúsov, mliečnych výrobkov, kefíru, syrov, šunky, chleba, pečiva, strukovín, müsli , čierneho čaju, zemiakov, kelu, karfiolu, mandarínok, pomarančov, špargle, horčičných semiačok, kečupu, majonézy a všetkých vyprážaných jedál.
Krvná skupina A
Ak máte „áčko“ a ste prívržencom vegetariánskej stravy, robíte dobre!   „Áčkari“ by sa totiž mali čo najviac zdržať živočíšnych tukov, ktoré im   prinášajú poruchy trávenia. Preháňať to netreba ani s mliečnymi   výrobkami, ktoré sú priamou cestou k obezite. Mali by ste však dbať na   prísun protirakovinových antioxidantov a posilňovať imunitný systém   pomocou vhodných potravín.
Konzumujte: vegetariánske rodukty, rastlinné oleje, v malom množstve ryby (kapor, sardinky, losos, makrela) a chudé biele mäso, sóju, sójové syry, sójové mlieko, pohánku, šošovicu, ananás, špenát a ľadový šalát.
Vzdajte sa: mäsa (zakázané sú kačky, pečienky, hovädzina, bažanty a divina), údenín, plodov mora, mliečnych výrobkov, zákuskov, otrúb, banánov, manga, melóna, papáje, pomarančov, piva, likérov, kelu, húb a zemiakov.
Krvná skupina B
Pre vás bude dôležitá pestrá strava obohatená vitamínmi A, B, E, C a   železo. Naopak, dobre vám nespraví pšenica, ktorá sa uloží ako tuk a   šošovica, ktorá spomaľuje metabolizmus. Mali by ste si dávať pozor na   tvorbu inzulínu a posilniť imunitný systém.
Konzumujte: zeleninu, králika, srňacinu, jahňacinu, ryby a morské živočíchy, ovos, proso, ryžu, huby, nízkotučné mliečne výrobky, fazuľu, ovocie (ananás, banány, papája, egreše, mandarínky, datle), zelenú listovú zeleninu, kefír, kozí syr, tvaroh a zelený čaj.
Vzdajte sa: kukurice, šošovice, arašidov, sezamu, čiernych olív, kokosu, granátového jablka, avokáda, tekvice, zmrzliny, plesňového syru, pšeničných výrobkov (bagety, vitachleby a rožky), tofu a paradajok.
Krvná skupina AB
Ak patríte do tejto skupiny, dávajte si pozor na svoj imunitný systém.   Cieľom by malo byť nielen jeho posilnenie, ale tiež zdravé fungovanie   srdca. Mali by ste dbať, aby bola strava bohatá na mliečne výrobky,   tofu, ovos i zeleninu.
Konzumujte: tofu, ananás, morské riasy, ovos, jahňacinu, králika, pstruha, tresku, sardinky, makrelu, kyslú smotanu, riccotu, kefír, jogurt, sójový a vitachlieb, zemiaky, karfiol, brokolicu, červenú repu a bôb.
Vzdajte sa: červeného mäsa, hydiny, pšeničných výrobkov, kukurice, fazule, parmezánu, masla, mlieka, hermelínu, zmrzliny, artičokov, avokáda, reďkovky, banánov, manga a papriky.
Stravovacie odporúčania pre jednotlivé krvné skupiny berieme ako východisko. Nie je možné sa ich držať na 100%, pretože každý človek disponuje špecifickým metabolizmom, ktorého reakcie nemusia zodpovedať tabuľkovým odporúčaniam. Základom tejto diéty je princíp rôznorodosti krvných skupín a tvrdenie, že pre príslušníkov určitej krvnej skupiny existujú potraviny, ktoré ich telu prospievajú a naopak, tie, ktoré mu škodia a spôsobujú obezitu. To znamená, že ak rôzny ľudia jedia rovnaké potraviny, jedni priberajú a iní chudnú. Diéta nie je podložená exaktnými vedeckými dôkazmi. Redukciu hmotnosti, ktorú jej dodržiavaním ľudia dosiahnu je založená hlavne na kontrolovanom príjme odporučených potravín, čoho dôsledkom je celkové zníženie príjmu energie.
Diéty majú jednu spoločnú vlastnosť – sú to jednorazové akcie. Svojím spôsobom sú vlastne extrémom. Nevydržíte ich dlho. Diétu začnete v nádeji, že to nejaký ten mesiac vydržíte a zlepšíte si postavu. Vidina, že po diéte sa vrátite k normálu, je však ten najhorší nápad, pretože aj keby ste naozaj trocha schudli, po ukončení diéty zakrátko budete na pôvodnej váhe. Väčšinou skôr na vyššej. Opäť slávny jojo efekt.
Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)
Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,
zapojte sa do našich programov
Keď chcete schudnúť vyplňte tento FORMULÁR NA CHUDNUTIE (kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)
PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)
Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.meu.zoznam.sk a www.chudnutie.biznisweb.sk
Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)


