NADVÁHA Ako SCHUDNÚŤ z BRUCHA a potom nepribrať- cviky a stravovanie.

08.05.2013 00:23

Každý, kto sa rozhodol schudnúť, sa zameria hlavne na chudnutie brucha, snaží sa zmenšiť obvod svojho pása. Je to samozrejmé, veď ovísajúce brucho výrazne zaobľuje postavu. Samostatné odbúravanie tuku v brušných partiách je veľmi lákavou snahou, je to však takmer nemožné. Odbúravanie podkožných zásob tuku dosiahnete energetickým deficitom, t.j. vyšším energetickým výdajom ako príjmom, a to súčasne na všetkých telesných partiách, bez účelovej možnosti výberu partií, na ktorých sa tukové zásoby odbúrajú samostatne. Chudnutie brucha teda možno dosiahnuť len v rámci celkového chudnutia. 

Ako postupovať pri chudnutí brucha.

Na ovplyvnenie toho či naše brucho spolu s celým telom chudne alebo priberá nám dobre poslúžia dva nástroje - na jednej strane je to vhodná strava – výživa organizmu, teda regulovaný energetický príjem a na strane druhej požadovaná pohybová aktivita, teda energetický výdaj. Rozdiel medzi nimi nazývame energetická bilancia, ktorá je rozhoduje o tom akým smerom sa naša telesná váha mení.
Hlavnou úlohou výživy je dodať telu všetky živiny, ktoré naše telo potrebuje k životu. Ak chceme pri chudnutí brucha, teda aj celého tela použiť výživu ako zmienený mocný nástroj, musíme sa zamerať na kvalitu a kvantitu toho, čo jeme a pijeme (ako pomôcka vám poslúži aj naša tabuľka „prepočet množstva kalórií, ktoré denne skonzumujete“). Pre správne určenie toho čo je pre naše telo dostačujúce, správne a teda aj zdravé je najlepšie využiť odbornú pomoc odborníka na výživu a stravovanie. Základom je začať zmenou stravovania - zostavenie zdravého jedálneho lístka, podľa ktorého sa potom stravujeme. Upozorňujem vás, že to nie je jednorázová záležitosť. Vhodnejším a trvácnejším postupom  je komplexný program chudnutia, pri ktorom s odborníkom budete pracovať na uvedomení si podstaty vašej nadváhy a na celkovej zmene vášho stravovania i životného štýlu.

Pohybová aktivita je druhým nástrojom, ktorý by ste mali  použiť na dosiahnutie cieľa - chudnutie brucha. Avšak aj tu je treba postupovať opatrne a pohybovú aktivitu vykonávať v primeranom rozsahu a intenzite, tak aby nedochádzalo k preťažovaniu organizmu. Pre radu akú pohybovú aktivitu, kde, kedy a ako ju vykonávať je opäť najlepšie obrátiť sa na odborníka. Aj tu si opäť môžete vybrať od jednoduchej rady,  až po pravidelné rady, ktorých konečných cieľom je osvojiť si  vykonávanie pravidelných pohybových aktivít ako súčasti vášho denného režimu, osvojiť si takúto zmenu životného štýlu.

Kombinácia oboch vyššie uvedených spôsobov ovplyvňovania výsledku snahy o chudnutie brucha a skúseností odborníkov vám dávajú veľkú šancu na úspech.

Ako zmenšiť nafúknuté brucho – detoxikácia, očista čriev vám pomôže.

Pocit nafúknutého brucha je nielenže nepríjemný, ale samotné brucho pôsobí neesteticky. Aby ste ho mali ploché si síce vyžaduje mnoho odriekania a cvičenia, no už len čiastočná detoxikácia – očista čriev sa vám postará o to, aby bolo krajšie. Ako to dosiahnuť?

Obmedzte sladkosti
Presladený organizmus potrebuje nutne pauzu od cukru. Zbavíte sa tak problému s nepravidelným vyprázdňovaním a nadúvaním. Keď dostanete chuť na sladké, zabudnite na dojedanie sladkých koláčov a radšej si doprajte dostatok ovocia a zeleniny s vlákninou, ideálne v dopoludňajších hodinách. Ideálne sú citrusy plné vitamínu C.

Obmedzte biel pečivo a chlieb
Aj nadmerná konzumácia chleba môže stáť za nadúvaním. Ak ho však obmedzíte a nahradíte celozrnným pečivom, onedlho zbadáte prvé pozitívne výsledky. Chlieb konzumujte v malom množstve radšej častejšie, ako niekoľko krajcov naraz. Pokiaľ máte k dispozícii pekárničku chleba, využívajte ju a pripravujte si zdravé celozrnné chleby so semienkami. Sú zdravé, lahodné a diétnejšie než kupovaný biely či zemiakový chlieb.

Užívajte probio produkty
Probiotiká vášmu telu pomôžu zvládnuť trávenie, upokojiť črevá a nadobudnúť stratenú rovnováhu tráviacemu traktu. Zaveďte do vášho jedálnička probiotické raňajky vo forme jogurtov so živými kultúrami alebo kyslomliečnych probio nápojov. Prečistíte telo a brucho bude pri ich pravidelnom užívaní viditeľne plochejšie.

Sóda nie je naideálnejším riešením
Nafúknuté brucho odľahčíte aj vhodným pitným režimom. Dajte stop bublinkovým, sladeným nápojom a radšej pite dostatok čistej vody. Proti nadúvaniu zaberá napríklad feniklový, zázvorový a mätový čaj. Bylinné čaje ako medovka a materina dúška vás upokoja, sú preto vhodné na večer.

Bez cvičenia si brucho ťažko vytvarujete
Neznášate cvičenie? Bohužiaľ, pre krásne brucho je nevyhnutné. Zaraďte aspoň nejakú aktivitu, ktorú si obľúbite. Účinné sú však najmä aerobné aktivity ako beh, bicyklovanie, aerobik, tanec a samozrejme na vyrysovanie svalov sú najlepšie sklápačky a brušáky. Na šikmé svaly výborne zaberá nasledovný cvik: Ľahnite si na podložku a pokrčte nohy. Ľavú nohu preložte cez pravé koleno a ľavou časťou tela sa dvíhajte k pravej nohe. Opakujte dvadsaťkrát a vymeňte nohy. Znova si dajte dvadsať cvikov a potom zopakujte ešte jednu sériu.

Na ceste k štíhlej línii a zmenšeniu brucha je vynikajúcim pomocníkom vláknina. Neobsahuje žiadne kalórie a dokonale vás zasýti.

Ako a akými cvikmi si zoštíhlite svoj pás.

Oblasť bokov, brucha a zadku patrí medzi najrizikovejšie oblasti ukladania prebytočných tukových buniek u žien. Máloktorá žena je spokojná s touto oblasťou a v snahe zmeniť či už proporcionálne alebo výzorovo danú oblasť podstupujú namáhavé procedúry, často spojené s chirurgickými zákrokmi alebo drastické diéty. Existuje však aj iné cesty ako krásne vytvarovať a vyformovať zadok, boky alebo brucho. Ponúkame Vám jeden spôsob, ktorý je zameraný na vyformovanie postavy pomocou nenáročných a jednoduchých cvičení, ktoré sa dajú cvičiť prakticky všade. Aby sa splnil účel cvičenia je samozrejme potrebné dodržiavať zásady správneho a zdravého stravovania. Ideálne je do stravy zaradiť výživu obsahujúcu všetky zložky živín, hlavne bielkoviny, vitamíny, minerály,... Cviky sú vhodné aj pre mužov.

1. cvičenie: stojte s mierne rozkročenými nohami a ruky skrížte za hlavou. Pomaly sa ukláňajte doľava. Postupne zosilnite úklon ťahaním ľavej ruky v lakti. Vydržte v maximálnom úklone 10 až 15 sekúnd. Uvoľnite svalstvo trupu. Opakujte cvičenie na opačnú stranu. Každý cvik zopakujte ešte 2 krát.
2. cvičenie: sadnite si na zem s vystretými nohami a ľavú nohu si preložte cez pravú. Pravou rukou sa opierajú o ľavé koleno, ľavou rukou si podopierajte trup. Pomaly obracajte hlavu a trup dozadu a zotrvajte v dosiahnutej polohe 10 až 15 sekúnd. Uvoľnite sa a opakujte cvik na opačnú stranu. Každý cvik zopakujte ešte 2 krát.
Tieto dve cvičenia boli do tohto programu zaradené skôr na zahriatie svalstva panvovej oblasti ako na aktívny rozvoj sily a formovania postavy. Ďalšie cvičenia už intenzívne pôsobia na formovanie a ich efekt je zosilnený práve predchádzajúcimi dvoma cvikmi.
3. cvičenie: kľaknite si a rukami sa oprite o zem tak, aby kolená i dlane boli od seba vzdialené aspoň na šírku ramien. Pomaly prehýbajte chrbát hore a dole. Cvik zopakujte ešte 10 až 12 krát.
4. cvičenie: kľaknite si do predklonu na pravé koleno, ľavou rukou sa opierajte o zem a pravou rukou ťahajte ľavé koleno k pravému ramenu. Teraz pomaly vystierajte pravé rameno a ľavé koleno až do vodorovnej polohy a v tejto polohe zostaňte 7 až 10 sekúnd. Uvoľnite sa a nechajte odpočinúť chrbtové a brušné svalstvo. Opakujte cvičenie na opačnú stranu. Každý cvik zopakujte ešte 2 až 3 krát.
5. cvičenie: postavte sa s mierne pokrčenými nohami a ruky skrížte za hlavu. Pokrčte zľahka nohy v kolenách a so vzpriamenou chrbticou otáčajte pomaly trupom doľava. Zostaňte v tejto polohe 7 až 10 sekúnd. Opakujte cvičenie na opačnú stranu. Uvoľnite namáhané svalstvo. Každý cvik zopakujte ešte 2 až 3 krát.
6. cvičenie: stojte s rozkročenými nohami, kolená roztiahnite na šírku pliec. Pomaly vyťahujte krížovú chrbticu a vzpriamujte panvu. Chrbticu v ramennej a hrudnej časti tiež pomaly vyťahujte nahor. Cvičenie opakujte ešte 10 až 12 krát.
7. cvičenie: ľahnite si na chrbát a opierajte sa o predlaktie a päty. Zadok zostáva na zemi. Postupne dvíhajte panvu, až kým sa nenapnete v bokoch. V tejto polohe zostaňte podľa možnosti 7 až 10 sekúnd. Uvoľnite namáhané svalstvo. Cvičenie zopakujte ešte 6 až 7 krát.
8. cvičenie: čupnite si, roztiahnite kolená a vystrite chrbticu, ako len môžete. Stiahnite bradu a vystierajte bedrové a krčné svalstvo. V tejto polohe vydržte 7 až 10 sekúnd. Uvoľnite chrbtové svalstvo. Cvičenie opakujte 6 až 7 krát.

Na záver uvoľnite svalstvo potriasaním a ľahkým naťahovaním. Tento krátky program vám odporúčame cvičiť 2 až 3 krát týždenne, postupne môžete početnosť cvičenia zvyšovať, alebo prejsť na cvičenie náročnejších cvikov.

Samozrejme, dôležité je správne sa stravovať! K tomu Vám ponúkame niekoľko receptov.(kliknite)

Keď chcete schudnúť natrvalo a bez hladu, detoxikovať a zlepšiť stav svojho organizmu a metabolizmus,zapojte sa do našich programov

Keď chcete schudnúť vyplňte tento   FORMULÁR NA CHUDNUTIE(kliknite), alebo si dajte vyhotoviť ANALÝZU VAŠEJ POSTAVY (kliknite)

PRIHLASUJEM SA NA ZASIELANIE NOVINIEK O CHUDNUTÍ A STRAVOVANÍ (kliknite)

 Ďalšie informácie o tom ako postupovať pri chudnutí a stravovaní sa dozviete na stránkach www.schudnut-ako.webnode.skwww.chudnutie.biznisweb.sk

Chcem si prečítať ďalšie rady - novinky o chudnutí a stravovaní (kliknite)

 

Späť

VYPLŇTE VŠETKY ÚDAJE

PRIHLÁŠKA NA CHUDNUTIE n

REKLAMNÉ ODKAZY