RECEPTY Ryžový šalát s tuniakom
11.04.2014 02:32Suroviny na 4 porcie:
- § 250 g ryža
- § 1 ks zelená paprika
- § 1 ks žltá paprika
- § soľ
- § olivový olej
- § 1 PL citrónová šťava
- § 1 konzerva tuniak v oleji
- § 5 ks paradajka
- § 1 ks mrkva
Postup receptu:
Opláchnutú ryžu uvaríme v slanej vode do polomäkka, potom ju prepláchneme studenou vodou, prelejeme olivovým olejom, aby sa nezlepila, a nasypeme do šalátovej misy. Umyté papriky nakrájame na rovnako veľké kúsky. Paradajky rozštvrtíme, odstránime jadierka, osolíme a necháme odkvapkať v sitku. Mrkvu nakrájame na dlhšie tenké rezance. Všetky prísady premiešame, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme mäsom z tuniaka.
———
Späť